152. Vaerebro boys home

Actual vault from the boys home. The markers were made by the police showing where traces of blood was found

“Værebro’s drengehjem” as it was called in Danish existed until 1984. Ironically the boys home was founded by a so-called humanitarian organization named “Foreningen af 1838 til Forsømte Børns Frelse” (The organization of 1838 for the salvation of neglected children).

The boys were disciplined by being tied to the vault in the Gym. Then the employees would use a tawse or often af piece of rope on their bare backs until blood was drawn. It is difficult to understand the level of torment and abuse these boys were put through.

Under no circumstances could it have been fun to live there as a teenager.

Sources:

Tags: , ,

About birthe1951

Jeg sidder her og venter på at få overstået de sidste år inden at jeg går på efterløn. Ryggen er ikke god længere og min mand er faldet bort. Jeg kunne gå efter et skånejob men et eller andet sted er jeg for stolt. Jeg har altid klaret mig selv siden at jeg flyttede sammen med min afdøde mand. Børn fik vi aldrig, men både min bror og min søster har nogle som jeg har nydt at være sammen med. Min fritid går med at læse gammel litteratur og jeg er flittigt bruger af bibliotekets læsesal i min sparsomme fritid, så jeg kan holde mig opdateret om tingenes tilstand. Ja og så blev jeg bruger af denne nymodens teknologi med ekspertise på brugerniveau med hensyn til både maskinel og programmel, som de unge kalder hard- og software. Indtil 2013 holdte min blog til på Avisen 24 timers hjemmeside, men tiderne var dårlige og avisen lukkede d. 21 marts 2013. Derfor transporterede jeg alle blog-indlæg hertil og nu fortsætter jeg min skriveri her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: